Waarom een Design & Strategiesprint voor jouw grote plannen

Daar sta je dan. Jouw idee voor die toffe nieuwe website, die éne tool die je operatie gaat verdubbelen in efficiëntie. Of juist die Progressive Web App die al je systemen gaat integreren in één omgeving.

Helemaal tot in de puntjes uitgedacht en uitgeschreven, om vervolgens tijdens je pitch aan het management allemaal moeilijke vragen te moeten beantwoorden. Een gebruikersonderzoek? Wat bedoelen ze met een “API”? Is ondersteuning voor verschillende browsers nog steeds een ding? Je staat met een mond vol tanden – hier had je helemaal niet over nagedacht.

Wat voor toegevoegde waarde heeft een designsessie?

Het uitdenken van software wordt al gedaan sinds het begin der softwareontwikkeling. Al vrij snel realiseerde de eerste paar generaties softwarebouwers dat het duidelijk krijgen van requirements een must is als er projectmatig software opgeleverd wordt. Kort daarop volgde de templates van het Functioneel Ontwerp en het Technisch Ontwerp. Hoe meer er projectmatig software werd ontwikkeld, hoe uitgebreider de FO’s en TO’s werden. Na implementatie volgt eigenlijk altijd dezelfde conclusie: de manier waarop we het hadden bedacht, sluit toch net niet lekker aan bij de behoefte.

"Na implementatie volgt eigenlijk altijd dezelfde conclusie: de manier waarop we het hadden bedacht, sluit toch net niet lekker aan bij de behoefte."

Dion van 't Veer Head of Operations

De softwarewereld is inmiddels het tijdperk van FO’s en TO’s grotendeels voorbij. Agile ontwikkeling wordt steeds vaker de norm en laat ook duidelijk betere resultaten zien. Toch brengt Agile ontwikkeling ook uitdagingen met zich mee, zoals bijvoorbeeld bij het bouwen van een compleet nieuw product. Wat wordt je eerste sprint deliverable? Hoe prioriteer je een sprint backlog als je nog niks hebt?

De markt reageert hier verschillend op. Bij W3S Digital zijn we ervan overtuigd dat er twee zaken het belangrijkst zijn bij het starten van een project; je moet weten welk onderdeel welke impact maakt én je moet een gevoel krijgen bij hoe het eruit komt te zien. Dit combineer je in een ‘design & Strategie’ sprint.

Stippel nu jouw strategie uit

 

Ontvang nu onze whitepaper 'Hoe optimaliseer je jouw digitale strategie in 6 stappen?'

Waarom samenwerken met een extern bureau?

Je werkt nauw samen om op strategisch niveau na te denken over de beste oplossing voor je plan. Samen met een samengesteld team van experts ga je kijken naar jouw toekomstbestendige oplossing. Middels een aantal sessies vorm je een beeld over je doelgroep en welke behoeftes vervuld moeten worden. Je zorgt ervoor dat je eerst teruggaat naar de basis, want is de oplossing die je voor ogen hebt, de juiste oplossing? Of kan je op een simpelere manier komen tot het gewenste resultaat?  

Kijk altijd wat je binnen de organisatie al hebt staan, kijk naar jouw data en ga vanuit daar verder. Denk aan mogelijke koppelingen en breng de volledige user experience in kaart. Op die manier zorg je voor een op maat gemaakt design. Een extern bureau kijkt op een andere manier naar jouw vraagstuk en helpt je tot het gewenste resultaat te komen. De uitkomst van een sprintsessie bestaat altijd uit twee onderdelen; een compleet en passend design en een geprioriteerde en uitgewerkte backlog. Zo kan jij de volgende stap bepalen.

Stel ons jouw vragen

Denk jij na over een frisse start voor jouw vraagstuk en lijkt het je fijn als een team aan experts met jou meedenkt over de juiste oplossing? Neem dan gerust contact met ons op, puur om al jouw vragen te stellen. We snappen maar al te goed dat je genoeg vragen hebt over jouw vraagstuk en hoe een designsprint hierbij kan helpen.

Bel met Dion Stuur hem een mail

 

Hoe kunnen we je helpen?