Waar je op moet letten tijdens het ontwikkelen van een nieuwe website!

Als internetbureau hebben wij veel contact met (potentiële) klanten die op zoek zijn naar een nieuwe website. In dit proces hebben wij ontdekt dat iedereen een andere kijk heeft op het laten ontwikkelen van een nieuwe website.

De een vindt de onderlinge relatie met het internetbureau belangrijk, terwijl de ander het ontwerp belangrijker vindt. Wat zijn nu de belangrijkste aspecten van het laten ontwikkelen van een nieuwe website?

De juiste partner!

Bij het laten bouwen van een nieuwe website is het heel belangrijk om de juiste partner te vinden. Het internetbureau dat bij je past is goud waard! Voor ons is het belangrijk dat wij een ‘match’ hebben met de (potentiële) klant.

Het vinden van het geschikte internetbureau voor jouw bedrijf is essentieel in het neerzetten van een succesvolle website. Stel een aantal belangrijke selectiecriteria op voordat je in gesprek gaat met potentiële partijen. Toets en zoek naar de geschikte partij op basis van deze criteria.

Ontwerpstijl

Natuurlijk heb je zelf al een idee hoe je nieuwe website eruit moet komen te zien, maar de partij die de website gaat bouwen heeft hier (nog) geen beeld bij. Denk daarom goed na over de stijl van de website en bespreek dit met het internetbureau.

Kies een aantal voorbeelden van websites die bij je organisatie in het oog springen en deel dit. Heb je zelf een designer in huis? Zorg er dan voor dat er alvast een concept ontwerp aanwezig is.

Complexiteit

De mate van complexiteit is vaak een issue bij het ontwikkelen van een nieuwe website. Wij merken vaak dat organisaties de complexiteit van bepaalde koppelingen onderschatten of er overheen kijken. Weet van tevoren hoeveel tijd het kost om een bepaalde koppeling te maken.

In het verleden hebben wij een aantal keer gehad dat de verwachting en de uitvoering niet met elkaar overeenkwamen. Vaak kwam dit omdat de klant niet wist hoe complex het project daadwerkelijk was. Probeer deze mogelijke breuk in de relatie te vermijden door goed met elkaar te communiceren.

Conversie en het doel van de website

Voordat je de nieuwe website laat ontwikkelen is het van belang om een goed beeld te hebben van het doel van je website. Vraag jezelf af: wat levert deze website onze organisatie op? Dit is het doel van de website.

Vervolgens is het zaak om dit doel om te zetten naar iets concreets: conversiepunten. Een conversie is de omzetting van een bezoeken naar een bepaald conversiedoel. Een conversiedoel op een website kan van alles zijn; van een white paper download tot de verkoop van een product.

Content Management Systeem

Ieder Content Management Systeem (CMS) heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen, maar er zijn natuurlijk enkele voorwaarden waaraan een goed CMS moet voldoen. Bedenk van tevoren welk CMS je voorkeur geniet. Staar je echter niet blind op een CMS.

Tegenwoordig is een CMS veel meer dan alleen een manier om je content te beheren. Zaken als content performance, CRM integratie en dynamische content zijn steeds vaker te vinden. Ga hierover in discussie met de benaderde internetbureau’s, waarom is het CMS dat zij gebruiken het beste?

Het belang van content

De content van de website moet natuurlijk overeenkomen met het ontwerp en doel van de website. Zorg dat je van tevoren een goed beeld van de stijl van de content en laat het overeenkomen met je merk- en huisstijl.

Bij veel organisaties neemt content ook een steeds belangrijkere rol in hun marketing. Wij zijn ook van mening dat content marketing de toekomst heeft en adviseren hier ook naar te kijken. Bij ons is het in ieder geval een succes gebleken.

Natuurlijk niet alles

Er zijn nog veel meer punten waar je op moet letten tijdens het ontwikkelen van een nieuwe website! Eigenlijk begint dit al tijdens het opstellen van de briefing [en wij kunnen je hier een handje bij helpen]

Mail mij de briefing templateWij ontwikkelen graag jullie nieuwe website of nieuw online platform. Bel mij gerust eens op of stuur me gewoon een mail!

Bel met Bob Stuur hem een mail