Nieuwe website? Recycle de koppelingen

Meestal is een website niet een opzichzelfstaand platform, maar onderdeel van een automatiseringsslag binnen een organisatie. Tenminste, zo ervaren wij dat bij onze klanten. Organisaties maken graag van de gelegenheid gebruik om bij de ontwikkeling van een nieuwe website ook back-office systemen te integreren om met elkaar te laten samenwerken.

Denk bij integreren van back-office systemen aan het direct inschieten van leads vanuit de website in een CRM systeem, automatisch factureren vanuit het boekhoudpakket of voorraadgegevens in een webshop direct vanuit het inkoopsysteem. Allemaal zaken die bijna standaard zijn tegenwoordig, zo lijkt het…

In werkelijkheid moeten al die systemen ‘met elkaar gaan praten’ en dat is niet altijd zo gemakkelijk als het lijkt. Sterker nog: door afhankelijkheden die vaak worden opgebouwd valt het ene om als het andere niet meer werkt.

Bij W3S Digital doen we dat anders!


Database centraal

W3S Digital ontwikkelt websites met de database als middelpunt van de oplossing. Alle data die nodig is om de gehele customer journey te ondersteunen, zoals bijvoorbeeld product-, voorraad- en leverdata, is in de database van de website aanwezig. Dit geeft onder andere voordelen voor de prestaties in laadtijden, maar ook een verbeterde beschikbaarheid. Zo zal bij het tijdelijk uitvallen van een koppeling de website altijd 100% blijven functioneren.


Broker Service

De koppelingen werken los van de front-end door gebruik te maken van een broker service. Deze service regelt dat de centrale website database gesynct wordt als de individuele koppelvlakken, de systemen dus, beschikbaar zijn.


Herbruikbaarheid

Bij een upgrade naar een andere website of nieuw CMS is het dan niet nodig de verschillende koppelvlakken weer opnieuw te ontwikkelen. In het bovenstaande model wordt alles aan de linkerkant van de stippellijn hergebruikt bij een nieuwe implementatie.


Vrijheid aan de voorkant: maximale UX

Het is een enorm voordeel dat de front-end van de website geheel onafhankelijk functioneert. Dit geeft onder andere voordelen in de vrijheid van de oplossing aan de voorkant. Een veel gehoorde klacht bij User Experience specialisten is dat de ontworpen oplossing niet is te implementeren in het gebruikte CMS. Door de front-end als een los geheel te benaderen creëren we flexibiliteit en vervangbaarheid naar de toekomst toe.


CMS los te upgraden

Het gebruikte CMS kan meegroeien met de oplossing. We kunnen zonder problemen de upgrades van het gebruikte CMS toepassen. 

In de praktijk is het vaak zo dat een CMS na een bepaalde periode niet meer ondersteund wordt en wegens security redenen vervangen moeten worden. Dit betekent vaak dat het hele systeem opnieuw ontwikkeld moet worden. In onze setup is dat niet het geval. Dit is in de mark erg uitzonderlijk en we zien dit dan ook als een groot voordeel.


De voordelen op een rijtje

  • Individuele onderdelen (front-end, systemen, etc) los van elkaar aan te passen
  • Scheelt enorm in de ontwikkelingskosten
  • Niet opnieuw het wiel uitvinden
  • Betere website performance zowel in snelheid als beschikbaarheid
  • Bestaande koppelingen herbruikbaar bij het ontwikkelen van een nieuwe website
  • CMS upgrades zonder problemen toe te passen
  • Als externe koppelingen uitvallen blijft de website altijd volledig functioneel


W3S Digital: koppelkoningen

W3S Digital heeft veel ervaring in het ontwikkelen en live houden van verschillende koppelingen. Wij hebben nu ook een gratis whitepaper die je meer inzicht geeft bij het bepalen van de koppelingen voor je website!

 

Mail mij de whitepaper!