Het behalen van de Google Adwords en Analytics Certificeringen 

Google heeft een marktaandeel van 93% in Nederland. Het is dan ook niet gek dat veel bedrijven Google gebruiken als het speerpunt van hun marketingbeleid. Naast de zoekmachine, bezit het bedrijf ook het grootste advertentie netwerk ter wereld, het Google Display Network. Dit kanaal bereikt ruim 90% van alle internet gebruikers ter wereld. Het is dus essentieel voor je (online) marketing om Google Adwords onder de knie te hebben.

Naast Adwords speelt ook Analytics een grote rol; het verbeteren van de SEO voor je website is noodzakelijk voor je vindbaarheid in Google, zo worden bijvoorbeeld ook degene bereikt die AdBlock gebruiken.

Expertise op het gebied van Adwords en Analytics is de basis van een succesvolle online marketing campagne. Het behalen van de Google certificeringen helpt hier enorm bij. Als startende Online Marketeer wilde ik deze certificaten zo snel mogelijk halen. Ik wilde dit niet alleen doen voor de klanten of voor mijn (nieuwe) werkgever, maar ook voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik zie het als een grote stap richting het worden van een (online) marketing expert. 

Ik mag me nu officieel Google Partner noemen! Ik weet dat het maken van examens lastig is, daarom heb ik speciaal voor jou een aantal tips opgesteld die je helpen bij het halen van deze certificaties!

Tips

Duik in het Google Learning Center

Google heeft een Help Center gecreëerd voor alle tools die ze aanbieden. In het Help Center komen alle onderwerpen naar voren die worden getoetst in het examen: AdwordsAnalytics. Hier vind je lessen en handige video’s, die essentieel zijn voor het examen. Bestudeer deze allemaal!

Ga direct aan de slag

Wacht niet tot dat je klaar bent met de examens. Ga bijvoorbeeld al aan de slag met het analyseren van de websitedata in Google Analytics. Pas de kennis van de lessen direct toe in je Adwords of Analytics account.

Maak aantekeningen

Alles wat je opschrijft mag je gebruiken tijdens het examen, doe dit ook! Zie het als een hulpmiddel tijdens het examen, als je bijvoorbeeld een bepaald begrip niet meer kent. Ook kun je tijdens het examen online hulbronnen raadplegen.

Met behulp van deze tips moet het behalen van het examen geen probleem zijn. Per examen ben je ongeveer 6 tot 8 uur kwijt aan de voorbereiding, al hangt dit af van je kennislevel. Al heeft de een natuurlijk meer tijd nodig dan de ander. Het kost veel tijd, maar het is het allemaal waard.

Ik ben blij met het behalen van de examens en raadt iedereen aan om serieus aan de slag te gaan met de certificeringen. Heb je hulp nodig met het behalen van je examen of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met mij op!

Bel met Bob Stuur hem een mail